YGS puan hesaplama 2016

Türkçe
Matematik
Sosyal
Fen

YGS sınavı nedir ?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı şeklinde olan ibarenin YGS şeklinde kısaltılmış halidir. Üniversiteye girişin ilk basamağıdır. YGS sınavından başarılı olan öğrenciler Lisans yerleştirme sınavı olan LYS 'ye  girebilirler. Yani üniversitenin ilk kapısıdır. Bu sınav tek oturumda ÖSYM trafından yapılır.

YGS puanı nedir?

Yüksek öğretime geçiş sınavında yapılan hesaplama ile aldığı puan'a denir. Puanınız ne kadar yüksek ise sizin için o kadar iyidir :) YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 tüm türlerde ham ygs puanını ygs hesaplama motoru sayfamızdan yapabilirsiniz.

Yükseköğretime geçiş sınav puanı nasıl hesaplanır ?

2016 Ygs sınav puanı hesaplama için YÖK tarafından belirlenen algoritma kullanılır. Sınavda yaptığınız net sayısı, doğru cevap sayısı, yanlış cevap sayısı baz alınır. Yanlış cevap sayıları doğru cevap sayısından çıkarılır. Son sınıfta okuyan tüm öğrencilerin aldıkları ham puan ları üzerinden o dersin standart sapması ve aritmetik ortalaması bulunur. Eğer sınavda yanlış sorular var ise soruları cevaplamış tüm öğrencilerin bu soruyu doğru yaptığı var sayılır.

 

Ygs barajı 150 puan olarak belirlenmiştir. Bu baraj notuna ulaşmak için 20 net yapmak gerekmektedir. Bu sınav ile ilgili tüm  düzenlemeleri yapma yetkisi yüksek öğretim kurumu uhdesindedir. Bu araçlar ile sadece ham puanı hesaplayabilirsiniz. Net puanı hesaplamak için son sınıfta okuyan herkesin puanlarını bilmek gerekir. Birde bunlara okul puanlarının ilave edilmesi gerekiyor. Bu da mümkün değildir. Bu yüzden elde edilen puanlar yaklaşık puanlardır. Fem , Birey ve Final dersanelerinin sitelerinde de aynı duru söz konusudur. 

Barajı geçmek için kaç net yapmalısınız ?

  1. Matematikten 13 net yaparsanız 150 barajına ulaşırsınız.
  2. Sosyal dersinden 13 net yaparsanız 150 puan alırsınız.
  3. Türkçe dersinden 13 net yaparsanız 150 barajına ulaşırsınız
  4. Fen dersinden 11 soru yaparak barajı aşabilirsiniz.

Net hesaplama nasıl yapılır ?

YGS sınavında çözdüğünüz her testten ayrı ayrı kullanılmak suriteyli hesaplanır. Her bölüm için yaptığınız net sayısı şu şekilde hesaplanır. Net sayısı hesaplama formülü şu şekildedir. Doğru yapılan soru sayısı - Yanlış yapılan soru sayısının 1/4 'ü Örneğin doğru yaptığınız soru sayısı 20 yanlış yaptığınız 4 ise. 20-1 = 19 ' net sayınızdır.

 

 

Konu ile İlgili Benzer Aramalar
  • ygs ve lys puan hesaplama motoru
  • 2016 ygs hesapla
  • net sayısı hesaplama robotu
  • fem
  • birey
  • ösym
  • final